072 Centraal

www.072centraal.nl

Enorme Google-storing gemeld in de VS.

Dinsdag 20 augustus 2019

Er is een massale storing van Google-services gemeld in de hele VS en daarbuiten, waarbij mensen zich niet kunnen aanmelden bij hun Gmail-accounts of zoeken.

De eerste meldingen van de storing kwamen rond 14:09 EST (18:09 GMT) toen gebruikers klaagden over hun onvermogen om toegang te krijgen tot Google Drive en Gmail. De meerderheid van de getroffenen meldde dat ze zich niet konden aanmelden bij hun accounts, terwijl ongeveer vijf procent van de mensen die getroffen werden door de storing, volgens een populaire crowdsourced monitoringsite, Downdetector, ook problemen ondervonden.

Een kaart die door de monitor werd verstrekt, liet grote stroomstoringen zien aan de oost- en westkust van de VS en in de Braziliaanse stad Sao Paulo en de hoofdstad van Chili, Santiago. In Europa werden minder uitval waargenomen in Londen, evenals verschillende grote Duitse steden en Nederland. De technologiegigant gaf rond 18:50 GMT een verklaring af dat hij rapporten onderzocht over gebruikers die “geen toegang hebben tot Gmail”, ongeveer een half uur later toevoegend dat de service was hersteld “voor sommige gebruikers” en het bedrijf verwacht het probleem op te lossen ” in de nabije toekomst.” Hoewel de verklaring van Google geen details gaf, hebben sommige de problemen gekoppeld aan de Chrome-browser of de servers van het bedrijf. De tech-gigant bevestigde alleen dat degenen die “inloggen bij alle Google-services via OAuth of Chrome-apparaten” mogelijk geconfronteerd worden met enkele “problemen”.

Bron: RT