072 Centraal

www.072centraal.nl

Aarde gaat over 3 dagen ten onder, als we tenminste deze vooraanstaande klimaatdeskundigen mogen geloven

De Duitse website Alles Schall und Rauch herinnert ons eraan dat ‘vooraanstaande experts’ in 2004 waarschuwden dat de aarde in 2020 hoogstwaarschijnlijk ten onder zou gaan.

We hebben dus nog maar enkele dagen te gaan.

In 2004 publiceerden ‘klimaatdeskundigen’ een rapport waarin ze waarschuwden voor ‘klimaatcatastrofes’ in 2020. Het werd destijds gretig overgenomen door de media.

Een ‘dreigend en realistisch’ scenario

Als gevolg van klimaatverandering ‘zullen rond 2020 voedsel- en drinkwatertekorten zijn ontstaan en zal de zeespiegel aanzienlijk zijn gestegen’.

Niets

Wat is er van de voorspellingen terechtgekomen? Niets.

Na 16 jaar is er niets terechtgekomen van de doemvoorspellingen van ‘klimaatdeskundigen’.

Eén van deze zogenaamde deskundigen is de Duitse ‘klimatoloog’ Hans Joachim Schellnhuber, directeur van het Potsdam Institute for Climate Impact Research.

Jarenlang adviseerde deze klimaatleugenaar bondskanselier Merkel over de klimaatcrisis.

Doemscenario’s

In 2004 werd hij daarnaast samen met een aantal andere ‘klimaatwetenschappers’ uitgenodigd in het Witte Huis om president Bush bij te praten over het klimaatonderzoek.

Met hun doemscenario’s hoopten ze Bush er vervolgens van te overtuigen dat klimaatverandering echt is en dat de mens hier de oorzaak van is.

Ze hoopten ook dat de Verenigde Staten verdragen zouden ondertekenen om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Volop

De media citeren Schellnhuber nog altijd volop.

Zo schreef de BBC in juli dit jaar op basis van uitspraken van Schellnhuber dat we niet 12 jaar, maar 18 maanden hebben om de aarde te redden.

Hoelang krijgen dergelijke eindtijdprofeten nog een podium?